Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

BORBA PROTIV KARCINOMA

Svaka osoba posjeduje ćelije raka u svom organizmu. Te ćelije se ne mogu registrovati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada ljekari kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, poslije terapije, to znači da je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrovati. Kada je imunitet čovjeka dovoljno jak on ne dozvoljava ćelijama raka da se razmnožavaju.
 
Kada osoba oboli od raka, u tom slučaju je došlo do smanjenja hranjivih materija u organizmu. Razlozi za to se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, ishrani i uopšteno u načinu života. Zato je jako je važno kod svakog pada imuniteta promijeniti ishranu kako bi se ojačao imuni sistem.
 
Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kiseonika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kiseonika do ćelija što onemogućava ćelijama raka da rastu.
U prevenciji raka je veoma važna pravilna ishrana.
Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgara i malo voća stvorit ce alkalnu sredinu u organizmu koja ne pogoduje razmnožavanju ćelija raka. 20% ishrane može biti kuvana hrana, uključujuci i pasulj. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbuju i dospijevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i podstiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogucili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrce 2 do 3 puta na dan. Zeleni čaj takođe sadrži sastojke koji pomažu u prevenciji raka. Neke materije poput vitamina, minerala, antioksidanasa podižu imuni sistem  i omogućavaju da odbrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka.
 
Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka ali i spriječava njegov nastanak. Bijes, nervoza, netolerancija, gnjev stvaraju u tijelu stres koji slabi imuni sistem. Zato njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.