Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

HIGIJENOM PROTIV CRIJEVNIH INFEKCIJA

Hrana može da bude izvor crijevnih infekcija, jer se na visokim temperaturama lako kvari. Iz tog razlog aje važno voditi računa o ličnoj higijeni, načinu čuvanja i pripremanja hrane kako bi se spriječilo razmnožavanje mikroorganizama, izazivača neprijatnih crijevnih tegoba.
 
Važno je da se ruke obavezno peru prije i tokom pripreme obroka. Higijena ruku je neophodna zato što se mikroorganizmi na hranu prenose s ruku, kuhinjskih krpa i dasaka za siječenje, pa tako izazivaju infekciju.
 
Namirnice se moraju dobro skuvati, posebno kada su u pitanju meso, jaja i morski plodovi. Na taj način se uništavaju opasni mikroorganizmi.
 
Birajte svježe namirnice i one koje mogu duže da traju, kao što je pasterizovano mlijeko. Voće i povrće je neohodno dobro oprati ili oljuštiti.
 
Svježinu mesa testirajte prije upotrebe, a prvenstveno mu provjerite miris i boju. Svježe, ispravno meso, prijatnog je mirisa, a ono sumnjivog kvaliteta je kiselkastog. Sokovi iz dobro skuvanog mesa i živine imaju bistar, nikako ružičast sok.