Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

IZBOR PARTNERA I BRAK

Brak je zajednica dvoje ljudi vezana međusobnom ljubavlju, poštovanjem,  razumijevanjem, gdje treba dopustiti svakom članu da se posebno razvija. Zato treba biti oprezan prilikom započinjanja zajedničkog života. Tu treba da vlada duboka međusobna ljubav, pri čemu materijalni i drugi interesi treba da budu u drugom planu.
 
Kada stupiti u brak?
U brak treba stupiti onda kada se osjeti stvarna potreba da se može živjeti sa takvom osobom, kada se dobro analizira postojeća veza sa partnerom i sagledaju partnerove osobine (koje nam se sviđaju, a koje ne). To nam sve govori da je odluka o braku najteža i najnesigurnija na svijetu. Niko nam ne može reći da je naša odluka ispravna ili pogrešna.
 
Brak nije preporučljiv za one koji smatraju da ta odluka nije potpuno ispravna, pogotovo ako su pod ubjeđenjem da to i nije najbolji izbor ili da to čine samo da bi pobjegli od nekih problema (npr. porodičnih problema). U tim slučajevima se ulazi u još veće probleme, gje se mogu javiti veće posljedice zbog takvog poteza. Zato je bolje tada ne stupati u brak, dok se ne sagledaju i druge okolnosti ili se ne nađe bolje riješenje. Nepravilan izbor partnera povlači sa sobom mnoge nepravilne posljedice u životu. Partner koji je to učinio (pa pogriješi) imaće stalno ‘’dosadan’’ život, osjećaće umor i nezadovoljstvo. S druge strane, ako među budućnim bračnim drugovima postoji iskrena naklonost i ljubav da se može izgraditi pravi temelj koji omogućava osnivanje srećne zajednice u kojoj će se rađati i vaspitavati samo željena i srećna djeca, tu šansu ne treba propustiti. Međutim, različite naravi, vaspitanje, životni stavovi, motivisanost i razni radni i stručni kvaliteti moraju se imati u vidu prilikom donošenja odluke o stupanju u brak. Upravo zbog tih različitih mišljenja, stavova ,vrijednosti mogu nastati problemi, a potrebno je monogo vremena da ih otkrijemo kod partnera. Ni tada ne možemo biti sigurni da smo potpuno upoznali neku osobu. Već slijedećeg dana možemo biti iznenađeni postupkom ili riječima upravo te osobe koju smo cijenili iznad svega. Neka istraživanja su pokazala da su mnogo stabilniji brakovi kod osoba koje su se duže poznavale prije nego što su stupile u brak, ali naravno to ne mora biti pravilo.