Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

MASLINOVO ULJE I EKSTRAKT LISTA MASLINE

Maslinovo ulje koje se dobija iz ploda masline bogato je antioksidansima, koji štite ćelije organizma od nepovoljnih faktora, usporavaju proces starenja kože i drugih organa.
 
Dr. Lesley Stevenson glavni voditelj akademskog projekta o listu masline i direktor odjela farmakologije prirodnih proizvoda na univerzitetu Southern Cross tvrdi da ekstrakti lista masline imaju snagu intervenisanja u sve bolesne procese koji uključuju upalu, posebno kardiovaskularne bolesti, artritis i karcinom.
Stručnjaci pretpostavljaju da će ekstrakt lista masline u budućnosti primarni lijek u terapiji povišenog krvnog pritiska, holesterola i respiratornih oboljenja.
 
Danas je poznato da ekstrakt maslinova lista pomaže u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita i da posjeduje niz pozitivnih svojstava - povećava elastičnost arterija, smanjuje visok krvni pritisak i samim tim spriječava razvoj srčanih bolesti, smanjuje koncentraciju šećera u krvi, snižava nivo holesterola, djeluje protivupalno, djeluje kod hroničnog umora, povećava imunitet.
Ova biljka je nesumnjivo važnu ulogu kako u tretmanu nekih oboljenja, tako i u njihovoj prevenciji.