Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

MORSKE ALGE PROTIV CELULITA

Morske alge su se pokazale veoma uspješne u borbi protiv celulita. U kombinaciji sa mješavinom gline i jedne vrste mulja s morskog dna, djeluju protiv celulita jer pospješuju potkožnu prokrvljenost, razgradnju masnoća, kao i izlučivanje nakupljene vode u tkivima. Morske alge, zahvaljujući svojim antioksidantnim sastojcima koji sprečavaju starenje kože i štite je od slobodnih radikala, predstavljaju pravo revoluciono otkriće u njezi lica i tijela. Naime, mikroelementi koje alge crpe iz mora ubrzavaju regeneraciju ćelija kože i doprinose njenoj vlažnosti i elastičnosti.
 
Ljekovito svojstvo imaju i morski planktoni koji su bogati vitaminima i mineralnim solima. Same alge sadrže velike koncentracije minerala, nezasićenih masnih kiselina, polisaharida, proteina, aminokiselina, betakarotena, vitamina E, B1, B2 i B12. Zahvaljujući upravo tim sastojcima one ispoljavaju antiseptično i antioksidativno dejstvo.
 
Efikasni protiv celulita su i preparati koji, pored morskih algi, sadrže i morsko blato. Ono je pogodno za sve tipove kože i veoma lako se ispira nakon nanošenja.