Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

NAJBOLJI STAV U ODNOSU NA STRESNE ČINIOCE

Svaki posao mora da bude propraćen odgovarajućom napetošću koja će služiti kao stimulans za postizanje uspjeha. Ali kada napetost postane veća nego što možemo izdržati, tada smo zahvaćeni stresom, produktivnost nam sve više opada, a naše životne prilike postaju eksplozivne.
 
Koje osobe imaju nizak nivo stresa?
Uglavnom su to hladnokrvne osobe, ravnodušne po prirodi, što znači da svoje rutinske poslove obavljaju bez ikakvih izazova. Aktivnosti im postaju monotone, lišene nepredvidljivih prilika, jednom riječju – dosadne. Takvim osobama nedostaje motivacija i neophodna prirodna napetost. Apatične osobe, neodlučne, kao i ove što smo spomenuli, izbjegavaju čak i minimalne rizike i kandidati su za ličnosti koje nemaju stresove. S jedne strane, ove osobe imaju velike izglede da izbjegnu srčani udar, a li sa druge strane toliko su trome da im nedostaje polet i energija.
 
Šta je sa osobama koje su podložne stresu i na koji način da mu se suprostavi?
Poslije mnogih istraživanja, psiholozi Lazarus i Folkman zaključili su da ljudi razvrstavaju stresore, odnosno stresne činioce na tri različita načina:
 
STRESORI
 
1. KAO PRETRPLJENU, NEPOPRAVLJIVU ŠTETU
2. KAO PRIJETNJU
3. KAO IZAZOV
 
Ispitaćemo slučaj čovjeka koji je izgubio posao. Koji mu od ova tri stava izgleda kao onaj koji ima najveću prednost i pozitivnost? (možete i Vi da se postavite u sličnu stresnu situaciju, koju ste ste doživjeli i da izaberete jedan od ova tri stava)
 
·        Ako takva osoba prihvati prvu opciju, oplakivaće svoju prošlost i sama sebe sputavati u traženju boljeg izlaza.
 
·        Ako ta osoba prihvati drugu opciju, postaće pesimista koji razmatra samo negativne posljedice koje su proizišle iz njegove nezaposlenosti. Stresni činioci postaju prijetnja, nespokojstvo će ga još više obuzimati, vidjeće samo nesigurnu, negativnu budućnost.
 
 
·        Međutim, ako takva osoba prihvati treću opciju, odnosno izazov u traženju novog posla, ona će potpuno drugačije razmišljati:'' Ne mogu da promijenim prošlost, ne vrijedi da tugujem za onim što sam izgubio, ali što se tiče budućnosti, ona će uglavnom zavisiti od onoga što sada uradim.'' Na taj način će se osoba bolje pripremiti i potražiti novi posao, puna energija koja je proizišla iz izazova.