Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

NE ODGAĐAJTE ŽIVOT ZA NEKU DALEKU BUDUĆNOST

Nije mali broj ljudi koji mnogo toga lijepog prepuštaju budućnosti, čekaju da počnu pravi život tek u penziji. Tada oni planiraju čitati, i kada kupe novu knjigu, odlože je u stalažu, ići će u pozorište, kino, prputovati svijetom kada prestanu radne obaveze. I broje godine kada će taj dan nastupiti. Lijepo je radovati se da će nam nekad biti bolje. To osjećanje unosi novu energiju u život. Ali odgoditi mnoga uživanja za nekakva bolja vremena i nije baš najmudrije. Niti možete precizno procijeniti ta bolja vremena, niti vam ih iko može garantovati. Ljudski vijek je ionako kratak, pa makar živjeli i sto godina. Sve je to ipak jedan tren. Reinkarnacija ili bolji život poslije smrti, su plod ljudske mašte. Zato, preostaje nam jedino življenje u sadašnjosti kao stvarni život vrijedan truda. Uživajte svaki dan, ne propuštajte ni jednu priliku. Dijelite svoje sposobnosti sa saradnicima, koristite svoju kreativnost, napredujte... Učinite sebi svakog novog dana neku novu radost. Crpite je iz svog posla, od svojih saradnika, prijatelja, porodice. Dajte i uzimajte. Ako sebi možete priuštiti neku kupovinu koja će vas sutra učiniti srećnim i zadovoljnim, ne odlažite to za drugi dan. Sutra će uslijediti nove želje i potrebe. Što je više potreba, to je bolje. Kada prestanu potrebe i život se privodi kraju. Svaki dan je važan, ali ovaj današnji je najvažniji. On je izvjestan i daleko bolji od onog koji nas čeka u penziji. Mnogi kažu da su penzijski dani nešto posebno, ali ne treba živjeti samo za njih.
 
Svako jutro kada ustanete budite zadovoljni samim tim što ste ustali. Došao je još jedan vaš dan kada možete uraditi nešto novo, sresti prijatelja, upoznati nove ljude, doživjeti nešto lijepo i prijatno. Ne razmišljajte odmah o tome koji vas problemi i zadaci čekaju. Pa tek ste ustali. Valjda ćete ići na posao ili kud ste već planirali. Popijte mirno svoju jutarnju kafu.
 
Upotrijebite li vrijeme samo za razmišljanje da će vam nekad biti bolje, da treba pričekati, može se desiti da to bolje i ne dođe. Mijenjaju se vremena, okolnosti, naše zdravlje. Za dobro danas, uslovi su tu.
 
Nema puta do sreće, jer sam put je sreća. Planirajte budućnost, radujte se svakom novom danu, godini, ali svaki dan nastojte iskoristiti maksimalno.