Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

ODLUČITE DA BUDETE SREĆNI

Zašto se ustručavate da pokažete da ste srećni? Zašto ne demonstrirati svoju opuštenost, ležernost, zanos. Plašite se da će vas smatrati pomalo neozbiljnim, da ste bez ambicija, da ste dostigli sve i da se od vas više nema šta očekivati. Ne podliježite takvim razmišljanjima. Samo naivni mogu misliti da srećnoj osobi nedostaje motivacija za afirmaciju, za usavršavanje i napredovanje. Upravo je obrnuto. Srećni ljudi vole svoj posao, neprekidno usavršavaju i sebe i svoj posao. Oni jednostavno blistaju, zrače vedrinom i ulijevaju povjerenje.
 
Od nesrećnih ljudi, stalno zabrinutih, namrgođenih, koji se predstavljaju da su odgovorni i ozbiljni, ne može se puno očekivati. Njihov jad i stres umanjuje njihovu uspješnost. Njima nedostaje motivacija, suviše su zaokupljeni vlastitim problemima. Uvijek imaju probleme sa vremenom i pod stresom su. Loši su i saradnici zbog stalne preokupacije sopstvenim problemima.
 
Zato, uložite vlastiti napor da se osjećate srećni i ne skrivajte to. Budite veseli i nasmijani, ljubazni i strpljivi, opušteni. Takva životna filozofija će koristiti i vama i vašoj okolini. Imaćete i lične i profesionalne koristi. Sama vaša opredjeljenost da želite biti srećni, sama po sebi unosi pozitivnu energiju i vaša kreativnost tada dolazi do punog izražaja. Nalazićete rješenja i prilike tamo gdje drugi vide samo probleme. Brže ćete se oporaviti od eventualnih neuspjeha. Raspolagaćete viškom energije, vaša pribranost će vas staviti u centar zbivanja, drugi će vam se obraćati za pomoć i vi ćete je moći pružiti.
 
Jednostavno, odlučite da budete srećni. Život će vam postati ljepši, posao lakši. Drugi će vas više cijeniti.