Koliko često ste nervozni i mislite da vam treba neki od lijekova za smirenje ?
Nikad
Rijetko
Često
Uvijek

ZAVIDIMO LI DRUGIMA?

Mnogi kažu da istina boli. Ne boli istina, nego laž u nama koju smo sami od sebe krili. Ako je, kad se tako otkrije, sagledamo i oslobodimo se nje, nastupa unutrašnje olakšanje, a zatim tiha i duboka radost. To je znak da smo postupili dobro i da tako treba nastaviti.
 
Naš posao nije da popravljamo druge nego da popravljamo sebe. Ako nekome zavidimo, trebamo se zapitati gdje su korijeni te naše zavisti? Zavidimo li nekom na slobodi, ljepoti, sreći?
 
Zavidimo li nekom na ljepoti, pokazujemo da veći značaj pridajemo ambalaži nego sadržaju. Koliko je samo ne lijepih ljudi koji su prvi šarmeri koji zrače životnom radošću. Oni nisu dozvolili da ih pritisnu kompleksi, nego su dopustili svom duhu da se u potpunosti razvije. Ako drugima zavidimo što su srećni, to je znak da nismo prihvatili sopstveni život ili sudbinu, nismo se zamislili nad njim i nismo u miru sa samim sobom. Važno je znati: ‘’dato nam je što nam je dato, i to apsolutno zasluženo, a sami biramo hoćemo li u tome pronaći svoju sreću ili se opredijeliti za samosažaljenje, tugu, depresiju, gorčinu, pa čak i destrukciju. Kakav način života izaberemo, tako ćemo i živjeti. Svako može biti srećan ukoliko to želi.